Tudraõli


Mis teeb tudraõli kasulikuks

Tudraõli

Tudraõli

Tudraõli on tuntud juba ammustel aegadel, kuid on vahepeal teenimatult tähelepanuta jäänud. Huvi selle unikaalse õli vastu on pisitasa jälle kasvama hakanud ning tehtud uuringute tulemusena on leitud, et tegemist on väga kasuliku ja tervisliku õliga. Selle omega 3-6-9 rasvhapete suhe (2:1:2) on õlide seas üks parimaid, samuti sisaldab see E-vitamiini ja teisi kasulikke koostisosi. Tudraõli koostis teeb selle ka väga vastupidavaks lõhna- ja maitsemuutustele, mis teistel külmpressitud õlidel esineda võib.

Tudraõlil pole teadaolevalt halbu kõrvalmõjusid ja selle tarbimise hulka ei ole vaja piirata.

Erinevalt suurtööstuste toodangust on meie õli kõigilt oma omadustelt nii loomulik ja tervislik kui olla saab. Midagi ei ole lisatud ega ära võetud, õli ei ole kuidagi töödeldud ja õli valmimine külmpressimise käigus tähendab samuti naturaalsuse ja täisväärtuslikkuse säilimist. Samuti kasvatame ise taimed, mille seemneid õli pressimiseks kasutame.

 

Kasutusviisid

Oma loomuliku kergelt pähklise maitsega sobib Karmeli tudraõli suurepäraselt kõikjale, kus toiduõlisid tavaliselt kasutatakse – salatitesse, kastmetesse, smuutidesse, maitseõlideks, toidulisandina, kuid tudraõli võib proovida kasutada ka küpsetamisel ja praadimisel. Tudraõlil on nimelt väga hea kuumustaluvus +246 C, mis on palju kõrgem kui suurel enamusel teistel õlidel. Sellegipoolest soovitame meie õli kasutada pigem kuumutamata – nii säilub õli täisväärtuslikkus kõige paremini ehk õli väärtuslikuks tegevad kuumakartlikud rasvhapped jäävad muutumatult alles.

Oma heade niisutavate ja vitamiinirikaste omaduste tõttu võib laias maailmas tudraõli leida ka kosmeetikatoodetest. Meil on väga hea meel öelda, et tudraõli võib pisitasa leida juba nii mõnegi saaremaise toote seest ning on kasutatav ka spa’des.

 

Valmistamise protsess

Karmeli tudraõli valmib täielikult meie enda käe all Saaremaal. See algab põldtudra seemnete külvamisest, saagi koristamise ja õli valmistamiseni välja. Õli valmistamiseks oleme valinud külmpressi meetodi, mis tähendab, et pressimise temperatuur ei ületa +49C. Et põldtudra seeme on pehme kestaga, siis tähendab see väiksemat survet ja ka madalamaid temperatuure – oleme pressist tuleva õli temperatuuriks mõõtnud vaid +34C. Mingeid trikke Te meie õlidest ei leia – on vaid ühekordne esmapress, eimingeid järelpressimisi ega segamisi. Külmpressitud õlisid peetakse kõige paremaks, sest nii säilivad kõige täielikumalt nii maitse, lõhn, kui ka toiteväärtus. Nii on ka meie õli täpselt selline nagu olema peab, puhas ja naturaalne.

Peale õli pressimise tegeleme ise ka selle pakendamise ja soovijateni toimetamisega.

 

Saadavus

Erinevalt poodidest saadaolevatest kõikvõimalikest masstoodetud õlidest on Karmeli tudraõli võimalik saada väga-väga värskelt. See näitab väiketootmise järjekordset eelist suurtootmise ees. Lisaks minimaalsele töötlemisele, on meie partiid väiksed ning alati hiljuti pressitud.
Karmeli tudraõli on hetkel saadaval 0,5L klaas – või plastikpudelis. Kel tarve suurem, neile pakume ka 3L, 5L ja 10L pakendeid. Suuremate soovitavate koguste puhul palume meie hetkevõimalused kindlasti üle küsida.

 

Mõni sõna ka pudeli kohta

Meie tudraõli on teatavasti läbipaistvas pudelis ja selle kohta on ka küsitud, et õlipudel peab ju tume olema. Tegelikult ei pea. Nimelt selgus pudelivaliku käigus, et kuigi külmpressitud õlisid tasub päikesevalguse eest kaitsta, pakuvad värvilised pudelid õlile vaid veidi rohkem UV kaitset, kui värvitu pudel. Me soovitame alati meie õli hoida päikesevalgusest eemal, hämaras (nagu muide tihti soovitatakse teha ka värviliste pudelitega).